Bolagsspel

Hur du spelar, tippar eller bettar på sport med andelar skiljer sig inte ifrån hur spel brukar fungera. Spelbolag är när man går ihop med andra för att spela tillsammans i ett bolag. Då är det flera som spelar ihop med målet att vinna ihop. Då har man startat ett bolag. Spelen man spelar ihop som ett bolag kallas för bolagsspel. Skillnaden med bolagsspel är att du inte är ensam som spelare. Utan istället är ni flera som delar på kostnaden av att lägga spelet. Priset på andelarna i ett bolagsspel bestäms av kostnad för spelet och antal andelar. Det lägsta antalet andelar som ett spel kan ha är två stycken. Då delar man rakt av på kostnaden av spelet samt eventuell vinst delas lika mellan andelarna. Det är så det fungerar med bolagsspel och andelar.

Dela på insatsen

Genom att dela upp insatsen på flera, så minskar man eventuell förlust. Vinsten blir lägre då den delas jämt mellan andelarna. Man vinner och förlorar ihop, då alla spelar samma rader. Bolagsspel gör det billigare att spela än om man skulle spela samma spel ensam. Detta gör i sin tur att bolagsspelen ofta är större än de som spelas av en spelare. Spel som innehåller många rader kallas för stora. Kostnaden av ett spel bestäms av hur många rader det innehåller. Antal rader är det som man har spelat på, vilka utfall det är som ger vinst. Större spel betyder fler rader och fler rader gör ökad vinstchans och chans till större vinster.